DIGITALE MARKETING IS GERICHT

Vóór het digitale tijdperk was marketing een lukrake aangelegenheid. Meestal ging het om het kiezen van een medium met een publiek dat enigszins leek op uw demografie, en in de hoop dat sommigen van hen zouden opletten, maar accepteren dat velen dat niet zouden doen.

Het mooie van digitale marketing is dat je je doelgroep met verbazingwekkende specificiteit kunt targeten. U kunt uw marketingcampagnes targeten op mensen van een bepaalde leeftijd, geslacht en fysieke locatie, maar ook op mensen die interesse hebben getoond in een soortgelijk artikel of soortgelijke service.

Wat dit betekent, is een groter rendement op uw investering, waarbij een hoger percentage van uw marketinginspanningen potentiële leads bereikt.

Online Infinity is een waar voorbeeld van een in Rotterdam gevestigde organisatie die oprecht met haar klanten omgaat en die zowel losse als geavanceerde kanalen gebruikt. Digitale marketeers kunnen deze gegevens gebruiken om gebruikers specifieke producten of diensten aan te bieden waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

Zodra een bezoeker bijvoorbeeld op de display-advertentie van een merk klikt, op sociale media of via een zoekmachine, kan het merk die bezoeker targeten met daaropvolgende en gerelateerde advertenties. Als de inhoud die een bezoeker ontvangt, is gebaseerd op hun interesses en online gedrag, zorgt dit voor positieve versterking en wordt winkelen gemakkelijker en bevredigender.

U kunt uw doelgroep ook targeten met inhoud en aanbiedingen op basis van de fase waarin ze zich in het kooptraject bevinden. Geavanceerde digitale marketingtools maken dit mogelijk. Wanneer een gebruiker online een formulier invult, verstrekt hij of zij persoonlijke informatie. De meeste webpagina’s hebben cookies die het gedrag van de gebruiker op de pagina volgen. Het zijn deze gegevens die bedrijven of digitale marketeers analyseren en de juiste strategieën bedenken voor verschillende soorten doelgroepen.

online-infinity.nl